Новини

default
Робот за прибутване на храна DeLaval Optiduo™ с нови подобрения
12.12.2022 г.

Робот за прибутване на храна DeLaval Optiduo™ с нови подобрения

След пускането през 2018г. на робота OptiDuo™ за прибутване на храна, DeLaval пусна нов модел с фейслифт. Данните от над 1500 OptiDuo бяха събрани, за да се демонстрира спестяването на време и труд, направени от потребителите. Той също така показва множество подобрения в здравето на стадото.

„Постоянно освежаващият фураж насърчава кравите да ядат повече, което води до по-стабилен стомах и повече мляко. OptiDuo работи до 10 пъти на ден и клиентите ни казват, че при всеки случай виждат кравите да се връщат към хранителната пътека, за да ядат още“, обяснява Лудо Болс, специалист по хранене на DeLaval.

OptiDuo миксира фуража, за да го направи по-вкусен и да намали отпадъците. Въртящ се шнек с двойна спирала и функция за адаптивно задвижване позволяват различни видове фураж да бъдат смесени и достъпни за кравите 24 часа в денонощието.

Хранене с концентрати също е опция при най-новия модел. Дозаторът за концентрат в OptiDuo може да се пълни, докато машината се зарежда, което позволява концентратите да се подават и записват през целия ден.

Новият OptiDuo разполага с устойчив на удар инженерен термопластичен капак, направен от акрилонитрил бутадиен стирен (ABS), който също се използва в автомобилното производство. Вътре актуализираният софтуер събира повече данни, които се споделят чрез операционната система на DeLaval.

Фермери с доилни роботи съобщиха, че потокът на кравите и посещенията на роботи са се подобрили с OptiDuo. Добавянето на робота за тласкане на фураж увеличи добивите и помогна да се изкара повече мляко от същото количество фураж.

„Във ферми, които са избрали да инвестират в доилни роботи, видяхме, че добивите на мляко се увеличават с до три литра мляко на крава на ден. За тези, които са инвестирали, OptiDuo осигури подобрено здраве на кравите, рентабилност на стопанството, оперативна ефективност и добив на мляко“, заключава г-н Болс
Бюлетин

Списък с продукти