Новини

default
DeLaval VMS™ групово доене – нов подход за големи млечни ферми
18.04.2023 г.

DeLaval VMS™ групово доене – нов подход за големи млечни ферми

Гъвкавата роботизирана инсталация позволява групово доене за по-големи ферми, за да се използват предимствата на DeLaval VMS V300 и V310 по нов начин.

Консолидацията на ферми в световен мащаб набира скорост и е една от причините за нарастващото търсене на ефективни решения за автоматично доене сред по-големите млечни ферми. "С успешното въвеждане преди няколко години на нашите роботи DeLaval VMS V300 и V310 и високия капацитет на инсталацията, ние видяхме възможност да организираме роботите в система за групово доене, за да предложим гъвкаво решение за автоматично доене за по-големи ферми", казва Робърт Дженсън, специалист по решения AMS Large Herd в EMEA. "С потенциал от над 200 доенета на ден и големите предимства от VMS доенето, включително InControl™, InSight™, PureFlow™ и онлайн брояча на соматични клетки, ние сме сигурни, че нашите VMS системи могат да бъдат чудесно решение за големи млечни ферми, които искат да доят автоматично и в същото време да запазят предсказуемостта, която предоставя груповото доене", добавя Дженсън.

Има няколко аспекта, които трябва да имате предвид, когато разглеждате нова система за доене. "Фермерите трябва да разгледат своите дългосрочни стратегии, дизайн на обора, комфорт на кравите и разбира се лични предпочитания, за да споменем само няколко от ключовите области. Няма решение, което да пасва на всички ферми. Въпреки това, нашата инсталация за групово доене на VMS може да се използва в голямо разнообразие от ферми, включително много големи, тъй като е гъвкава и може лесно да бъде надстроена. В допълнение, автоматичното доене изисква малко ръчна работа, което може да намали зависимостта от работна ръка и свързаните с това разходи", коментира Дженсън.Фуражът е основният разход в млечната ферма днес. Със системата VMS за групово доене фермерите ще могат да запазят текущия си план за хранене TMR (обща смесена дажба), помагайки за поддържането на по-рентабилно хранене.

"Капацитетът за доене на доилна инсталация варира от ферма до ферма, в зависимост от породата на кравите, управлението на фермата, дизайна на обора и честотата на доене, но трябва да се очакват някъде между 8-9 крави на група на час", казва Дженсън.
"Инсталацията се използа от осем VMS единици и нагоре - горната граница на размера и капацитета все още предстои да бъдат проучени."
Бюлетин

Списък с продукти