Полезни материали

default
Нов метод

DeLaval с нов подход за доене

DeLaval пусна вакуумна система за регулиране на потока на млякото и стимулация на вимето като част от новата си система за доене Flow-Responsive™. Чрез адаптиране на приложения вакуум към профила на млечния поток на всяка крава, DeLaval твърди, че времето за доене може да бъде намалено с до 10%, като същевременно се поддържа доброто здраве на вимето и хуманното отношение към животните.

DeLaval разработи първата успешна машина за доене с вакуум през 1917 г., а Flow-Responsive™ Milking е най-новият начин за по-прецизно и ефективно доене. Д-р Карл Оскар Полруд, директор по развитие на млечните продукти в DeLaval, обяснява как:

„Използвайки регулируемо ниво на вакуум, системата избягва риска от прекомерно доене (в началото и в края на доенето, когато потокът на млякото е по-малък) и предотвратява  недостатъчното доене (когато млечният поток е в своя пик). Следователно, в традиционна вакуумна система, скоростта на доене е ограничена не от генетиката на кравата или наличното мляко, а от работата на доилната машина."


Първите два продукта, които ще бъдат пуснати като част от DeLaval Flow-Responsive™ Milking, системата за регулиране на потока на млякото и стимулация на вимето. И двете системи ще бъдат налични за доилни зали карусел, паралел и рибена кост. Комбинирани са нови сензори, регулаторни клапани и софтуер, за да реагират на действителния поток на млякото на всяка крава и съответно да регулират нивото на вакуума.

Възможността за регулиране на нивото на вакуум означава, че DeLaval Flow-Responsive Milking може да ускори доенето и да даде ясни ползи за здравето на вимето. „Това наистина може да подобри ефективността на фермата. Бяха извършени 40 милиона доенета със системата за регулиране на нивото на вакуум и времето за включване на доилния апарат е намалено средно с 20 секунди на доене. В резултат работното време в системата за доене е намалено“, казва д-р Мартин Видеман, мениджър за клъстерни решения в DeLaval.

Наблюдението на вакуума е представен в новото приложение DeLaval Alerts, което позволява на системите за доене, оборудвани с Flow-Responsive Milking, да бъдат наблюдавани дистанционно. Софтуерът може лесно да бъде актуализиран в бъдеще, когато се разработят нови версии.

DeLaval основава новата технология на дългогодишни изследвания. „Имаше значителни подобрения в генетиката на млечните продукти, практиките във фермите, управлението на фуражите, разбирането на физиологията и поведението на кравите и синтеза на мляко. Ние използвахме това и издигнахме процеса на доене на ново ниво, като поддържаме кравата и  доилната машина в най-добрия възможен баланс“, казва Бетина Краусбауер, директор на отдела за извличане на мляко в DeLaval.

 
Бюлетин

Списък с продукти