Новини

default
Krava-chetka
05.03.2022 г.

100 000 люлеещи се чесалки за крави на DeLaval, продадени по целия свят

DeLaval продаде своята 100 000-на люлееща се чесалка за крави.

Днес над пет милиона крави се наслаждават на люлеещите се чесалки за крави на DeLaval. Първата люлееща се чесалка за крави беше пусната на пазара през 2003 г. и сега 100 000 от тях подобряват живота на кравите в повече от 80 страни.

Софи и Кристофър Лод, собственици на фермата Basse Moriere във Франция, притежават 100 000-ната чесалка. „Избрахме нашата чесалка DeLaval преди всичко заради комфорта, който предоставя на кравите. Освен това е тази, която познаваме най-добре – тази, която виждаме най-много във фермите – и работим добре с дилъра в нашия район“, казва Кристофър Лоуд.

В съответствие със 100 000-ната продадена четка, DeLaval сега пуска своята патентована версия от 2022 г., люлеещата се чесалка за крави на DeLaval SCB3. Тази актуализирана версия е проектирана да бъде още по-здрава и по-лесна за монтаж. „В допълнение, опаковъчният материал е намален, така че вече можем да поставим 30% повече четки в един камион, което води до по-малко транспортиране“, казва Уилям Ериксон, мениджър на клъстерни решения.

Подобно на своя предшественик, тази версия също е предназначена да подобри здравето, комфорта и благосъстоянието на кравите, а научните изследвания показват, че може да помогне за увеличаване на производството на мляко*. „Кравите избират кога искат да бъдат почесани и чесалката започва да се върти, когато е в контакт с кравата. Тя се люлее свободно във всички посоки и четките са с правилната дължина и твърдост, за да стимулират кръвообращението, като същевременно помагат на кравата да остане чиста и спокойна“, казва Ериксон.

*Проучване за ефекта на люлеещата четка на DeLaval върху производството на мляко и предотвратяването на мастит. 2009. Университет Корнел
Бюлетин

Списък с продукти