Полезни материали

default
ZalaKraviAparati

Мислете мащабно за да увеличите размера на стадото

През последните няколко години наблюдаваме тенденция на растеж и желание за установяване на по-голяма ефективност на работата в млечното животновъдство. В Обединеното кралство според данните на AHDB средното големите млечни стада са се удвоили между 1998г. и 2018г. През 1998г. средното по големина млечно стадо е било само 77 крави и това се е увеличило до 148 през 2018 г. По същия начин в Ирландия данните от проучването на националната ферма Teagasc показват че средния размер на стадото се е увеличил с 23 процента между 2012 и 2018г. и показва, че броят на фермите, отглеждащи стада с повече от 100 крави, е нараснал с 11 процента. За да помогне за посрещането на търсенето на млекопроизводителите, които искат да разширят дейността си, DeLaval стартира своята инициатива „Мисли мащабно“.

Млекопроизводителите, които искат да увеличат размера на стадото, имат избор от множество системи и оборудване за доене. „За фермите, които искат да се развиват, изборът на оборудване за доене може да бъде повлиян от различни изисквания във фермите. Може ли земята, сградите и оборудването да постигнат на този растеж? Има ли достатъчно човешки ресурси, за да отговорят на нуждите на нарастващото стадо? Стартирахме "Мисли мащабно", за да помогнем на фермерите и да съветваме по-добре, когато става въпрос за разширяване на дейността“, обяснява мениджъра на DeLaval "Мисли мащабно" Wynand Bodenstein.

Подходът Think Big беше предложен на ферма в Съмърсет, за да й помогне да избере правилната система за доене. „Уайнанд и екипът на DeLaval ни помогнаха с решението да инвестираме в нова каруселна зала за доене E300 и беше най-доброто решение, което взехме. Отнемаше ни повече от пет часа, за да издоим 500 крави през доилната зала. Вече увеличихме стадото до 700 и се стремим да увеличим до 750. Всичко е по-лесно и по-бързо с новата система за доене, което означава, че имаме повече време да се концентрираме върху здравето на стадото и управлението на фермата“, казва Рос Едуардс, Manor Farm, Съмърсет, Англия.

Технологията на оборудването за доене създаде повече възможности за фермерите от всякога. Доилните зали карусел, бързото придвижване на групите крави и създаването на роботите за доене направиха вземането на мащабни решения по-достъпни за фермерите. „Мисли мащабно" прилага нашия опит за монтиране на оборудване за доене в хиляди ферми. Ние прилагаме цялостен подход, за планирането на разширяването на стадото, съоръженията за хранене, оформлението на обора, доилната зала или ротационното оразмеряване и системното планиране. Нашият задълбочен анализ предоставя пътната карта за създаване на бъдещите операции на фермата, като целият процес е в позла за фермера“, завършва той.

 
Бюлетин

Списък с продукти