Автоматична станция за хранене на телета CF500+ и CF1000+

  • По-здрави телета
  • Контрол върху разходите за хранене и операциите по храненето на телетата
  • По-ниска смъртност и заболеваемост
  • По-ранна репродукция


Автоматичните станции за хранене на телета са ефективен метод за постигане на интензивно хранене. Автоматичните хранилки DeLaval CF500+ и CF1000+, предлагат възможност за управление и проследяване на програмата за хранене на всяко животно. Значителните спестявания на труд също са потенциална полза от CF500+ и CF1000+. И двата модела автоматични "майки" са издръжливи, с ниска поддръжка и предоставят набор от функции за усъвършенствано управление на телетата. 


Мляко за всяко теле поотделно
Автоматичните хранилки DeLaval CF500+ и CF1000+ доставят точни порции мляко за всяко теле, в малки количества през целия ден, отговаряйки на нуждите му по естествен начин. Всяко теле може да се храни с краве мляко, заместител или комбинация от двете, а ако решите да промените вида на млякото, можете да го направите постепенно.

Принцип на работа
Веднага щом телето влезе в хранителната станция, то се разпознава чрез неговия електронен транспондер и според плана за хранене на телето, хранилката преценява дали му е разрешено да пие и колко. За всяко теле може да се зададе минимална и максимална порция мляко на посещение. При условие, че на телето му е позволено да пие, хранилката незабавно приготвя прясна порция мляко при предварително определена температура. Автоматичните хранилки постоянно измерват температурата и я коригира, ако бъде открита промяна.

Хранителен план
Въпреки че е най-вероятно вашите телета са физически групирани по възраст, те се хранят според индивидуалните им нужди. DeLaval CF500+ предлага два плана за хранене с порции мляко от 0,25 л. Ако телето не пие или пие само малка част от дажбата си, ще бъдете предупредени. DeLaval CF500+ също ви предупреждава, ако скоростта на пиене на телето се промени, тъй като това може да показва появата на здравословен проблем. DeLaval CF1000+ предлага четири плана за хранене и възможност за промяна на дневните порции. Размерът на порцията също е точно определен, като варира между 0,25 и 0,5 л. Например ако на телето е позволено да пие 1,7 л, първата порция ще бъде 0,35 л, последвана от две порции 0,5 л и последна порция от 0,35 л. Ако телето не пие или пие само част от порцията си, CF1000+ ви уведомява колко точно мляко е консумирано. DeLaval CF1000+ също предлага планове за концентрати, съотношение на млякото, добавки и др.

Обучаване на телетата да пият
И двата модела автоматични хранителни станции предлагат функция за обучение, която ви помага да научите телетата си как да сучат от хранилката. Когато ново теле влезе в станцията, просто натиснете бутон, за да пуснете мляко от биберона. След като телето опита за пръв път вкуса на млякото, то продължава да суче без да се нуждае от допълнителна помощ.

Издръжливост, качество, капацитет
Докато и двата модела хранителни станции предлагат отлична издръжливост и ниска поддръжка, CF1000+ е проектиран за тежки натоварвания и е препоръчителната опция, ако искате да отглеждате повече от 100 телета годишно. Освен това CF1000+ предлага редица други предимства. Например, с 5 kW, той има двойно по-голям капацитет на нагряване от CF500+. Той също така разполага с по-здрав прахов мотор и циркулационна помпа, проектирани за по-дълъг живот. CF1000+ предоставя и опция за съхранение на до 50 кг млекозаместител на прах, в сравнение със стандартните 35 кг, така че не е необходимо да се презарежда толкова често. Лесно е да се види кога заместителят трябва да бъде допълнен.

Интеграция със системата за управление на стадото
DeLaval CF500+ и CF1000+ са самостоятелни хранилки за телета, но могат да бъдат контролирани и от системата за управление на стадото. Свързан кабел към компютър ви дава достъп до всички ваши важни данни за телетата директно в обора и ви позволява да нанасяте корекции в дажбите.

Рентабилност
Инвестицията в автоматичните хранителни станции за телета може да бъде много печеливша за всички видове ферми - големи или малки. С ползите за здравето на телетата, спестяването на труд и потенциалната бъдеща висока млечност, можете да видите по колко много начини автоматичните хранителни станции влияят положително върху рентабилността на вашата ферма. 


Брошура Роботи за телета 11.87 MB (pdf) Свали
Бюлетин

Списък с продукти